Meer bewegen voor ouderen

 

In diverse kernen van de gemeente Altena is er de mogelijkheid om mee te doen aan de gymnastiek voor ouderen: Meer Bewegen voor Ouderen. Stichting Welzijn Pro Seniore regelt deze lessen in 

 

 

Wijk en Aalburg

 

  • maandag 15.00- 15.45 uur in Kronenburg. 

Genderen

 

  • dinsdag 13.00- 13.45 uur in de Ruiterhof;

  • woensdag 10.45-11.45 uur in het dorpshuis van Genderen. De lessen in het dorpshuis hebben een wat actiever karakter dan in de Ruiterhof.

 Meeuwen

 

  • Dinsdag 14.00 uur tot 15.00 uur in het dorpshuis van Meeuwen.

 Veen

  • donderdag 14.00 -15.00 uur in het dorpshuis van Veen.

De lessen worden gegeven door Nicolette Koning:

Tel: 06-20340950
E-mail:
koning.nicolette@xs4all.nl.

 

Nicolette is een ervaren docent en kan samen met u beoordelen welke oefeningen voor u geschikt zijn. U kunt zich opgeven via het contactformulier maar u kunt ook naar de les toekomen en u aanmelden. Er wordt van u een eigen bijdrage van €1,50 per keer gevraagd. In de zomermaanden, juni, juli en augustus, is er geen les. Voor alle groepen geldt dat u gratis een proefles kunt bijwonen.

  

Andere vormen van bewegen

De Stichting Welzijn Pro Seniore heeft de mogelijkheid om nieuwe groepen te starten of een andere wijze van bewegen te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld nordic walking, sportief wandelen, fietsen enzovoort. In Meeuwen is eind 2017 op deze manier een nieuwe groep meer bewegen voor ouderen van start gegaan. 

Wij kunnen ook verwijzen naar sportverenigingen, die, al dan niet speciaal voor ouderen, actief zijn zoals bijvoorbeeld de WIK met conditietraining voor ouderen. Via het contactformulier kunt u hierover uw vragen stellen.