Algemeen

"Mensen blijven steeds langer op zichzelf wonen”.
  

U kent die berichten wel. Mensen willen of moeten steeds langer zelfstandig blijven

wonen.

Dit wordt ook op alle manieren mogelijk gemaakt. Denk aan thuishulp of aanpassingen aan de woning.

Toch zijn sommige mensen wat onzeker. Het geeft een veilig gevoel dat áls er wat gebeurt, hulp ingeschakeld kan worden. En wel 24 uur per dag gedurende 7 dagen per week.

Stichting Welzijn Pro Seniore biedt in het Land van Heusden en Altena (en de Langstraat) al jaren de Sociale Alarmering.

 
 

Sociale Alarmering

Het systeem bestaat uit een alarmtoestel, dat is aangesloten op het telefoonnetwerk en een handzender, (pols, hals, clip) die u bij u heeft, waar u zich ook in huis bevindt.

Wanneer u melding maakt, dat kan met één druk op de knop, komt u in contact met onze centrale meldkamer in Wijkestein, Wijk en Aalburg. Er ontstaat een spreek/luisterverbinding. Een professionele zorgverlener luistert en vraagt wat er aan de hand is en schat de situatie in. De zorgverlener stuurt de benodigde hulp naar u toe. Dit kan iemand zijn van de familie, buren etc. Maar indien nodig ook direct professionele hulp van bijvoorbeeld de thuiszorginstelling, een huisarts en zelfs de politie of de brandweer.

Opties

Voor nog meer veiligheid en comfort kunnen extra draadloze melders worden toegevoegd. Denk hierbij aan:

- een valdetector- met ingebouwde handzender 

- één of meerdere draadloze rookmelders

- één of meerdere bewegingsmelders

- draadloze contactmelders voor ramen en deuren of een trekkoord voor badkamer en/of slaapkamer.

Let op! Deze opties zijn niet standaard en zitten niet verwerkt in het maandelijks tarief.

 
Nieuw
Ook als u geen vaste telefoonverbinding heeft maar alleen een Gsm-toestel kunt u worden aangesloten. Desgewenst kunnen wij ook voor een GSM abonnement zorgen.
 

Wat kost het? 

Het abonnementsgeld bedraagt € 14,50 per maand. Er worden geen voorrij- of installatiekosten berekend. U krijgt bij de installatie duidelijke instructie, korte tijd later komt onze medewerker weer bij u om eventuele vragen te beantwoorden. 

Indien u kunt (laten) aantonen dat u een medische indicatie heeft voor sociale of mobiele alarmering komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding via uw (aanvullende) ziektekostenverzekering. Met u willen we graag bekijken of u hiervoor in aanmerking komt.

 

Tenslotte

Gun uzelf ook het veilige gevoel dat u altijd om hulp kunt vragen. Mantelzorgers op hun beurt weten dat, als er dan wat gebeurt, de nodige hulp geboden wordt.

Bel voor inlichtingen vrijblijvend Stichting Welzijn Pro Seniore of mail ons.

 

Contactgegevens

Stichting Welzijn Pro Seniore

Azaleastraat 26m

4261 CW Wijk en Aalburg

T 0416-697710 of 06-20489235

E jvv@st-welzijnproseniore.nl

www.st-welzijnproseniore.nl

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier