Nieuws / actueel

De mantelzorgbijeenkomst op 16 februari gaat niet door. 

Avondklok

Als u tijdens de avondklok voor uw mantelzorgtaak naar buiten moet, heeft u een verklaring nodig. Op de site van MantelzorgNL is deze verklaring  te downloaden. Voor de verklaring: klik hier.

Heeft u vragen over mantelzorg of wilt u er gewoon eens praten, schroom niet en neem contact op met Heleen van der Hulst, tel: 0630279852.

 

Welzijn Pro Seniore levert diensten voor ouderen in de kernen Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen, Veen, Wijk en Aalburg.

Dit doen wij met ongeveer 130 vrijwilligers die elke dag paraat zijn om onderstaande diensten te leveren.

In verband met Corona hebben wij onze diensten enigszins moeten beperken. Wat doen we in ieder geval WEL: 

  • Personenalarmering in alle kernen van Altena;
  • Warme maaltijdverstrekking aan huis;
  • Begeleiding vervoer naar dagopvang;
  • Formulierenbrigade;
  • Klusjesdienst, ook kleine tuintjes;
  • Ondersteuning mantelzorgers;
  • Ouderenadvies; 

Heeft u vragen of wilt u informatie over een van onze diensten? Bel dan naar 0416-698486 of 06 30279852. U kunt ook mailen: info@st-welzijnproseniore.nl

 

Of bezoek onze website: www.st-welzijnproseniore.nl

 

Wilt u vrijwilliger worden bij ons worden of informatie daarover? Ook dat kan, daar zijn we blij mee. Neem dan vrijblijvend contact op met Heleen van der Hulst. Telnr. 06-30279852. Mailen kan ook:

heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl  Samen kunnen we bespreken of er een leuke vrijwilligersactiviteit voor u bij zit.

Onze vrijwilligers houden zich aan de geldende coronamaatregelen.

 

Mantelzorgnieuws

De data voor de mantelzorgbijeenkomsten in 2021 zijn: 16 februari, 20 april, 15 juni, 17 augustus, 19 oktober, 21 december.
Alle bijeenkomsten zijn van 14.00-15.30 uur in De Vlaeshoff, Wethouder van der Polstraat 21 in Veen.
Of een bijeenkomst door kan gaan hangt af van de maatregelen die dan gelden. Hou onze website in de gaten!

MantelzorgNL

MantelzorgNL heeft een nieuwe brochure uitgebracht: Thuis zorgen voor een volwassen naaste, een special over de Wet langdurige zorg. De brochure geeft informatie over de verschillende vormen van zorg en hoe u dit kunt regelen. De brochure is te bestellen via tel: 030-7606055 of via de mail: info@mantelzorg.nl en kost € 6,49.

Ouderenadviseurs

In de gemeente Altena zijn vrijwillige ouderenadviseurs opgeleid die op de hoogte zijn van de voorzieningen die er zijn in de gemeente, maar ook kennis hebben op het gebied van welzijn, wonen en zorg.  Helaas liggen alle activiteiten grotendeels stil. De ouderenadviseur kan ook een luisterend oor zijn als u moeite heeft om alleen te zijn of u een vorm van eenzaamheid ervaart. Dit mag iets zijn om over te praten. Bel dan naar Heleen van der Hulst, tel: 06-30279852.Mailen kan ook: heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl

 

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)
In de gemeente Altena is een informatiepunt Digitale Overheid (IDO) Dit informatiepunt is een samenwerking tussen de overheid en de Koninklijke Bibliotheek.   

Vanaf 1 december 2020 is het informatiepunt op De Werf in Woudrichem geopend. Andere locaties van de bibliotheek volgen later.

De openingstijden zijn:

maandag van 18.00-20.00uur

woensdag van 10.00-12.00 uur

vrijdag van 10.00-12.00uur.

 

Natuurlijk wordt er gewerkt volgens de geldende coronamaatregelen, actuele informatie is te vinden op bibliotheekaltena.nl.

 

Als u thuis digitale hulp nodig heeft, kunt u Heleen van der Hulst bellen 0630279852. Als het om het invullen van formulieren gaat zal zij u doorverwijzen naar de formulierenbrigade. Als het gaat om andere digitale zaken brengt Heleen u in contact met onze Klusjesdienst. Bij de Klusjesdienst kunnen namelijk ook digitale klusjes verricht worden.

 

Collectieve zorgverzekering gemeente Altena

Gemeente Altena geeft u, als u aan de voorwaarden daarvoor voldoet, de mogelijkheid aan te sluiten bij een collectieve zorgverzekering.

Daarvoor heeft de zorgverzekeraar (VGZ) in de gemeente Altena digitale spreekuren mogelijk gemaakt. U wordt dan geholpen door een coach.

De coaches zijn beschikbaar voor digitale spreekuren via een online agenda op de pagina: https://spreekuur.gezondverzekerd.nl/vgz .
Via deze site plant u een spreekuurafspraak in en kunt u zien in de digitale agenda of de coaches beschikbaar zijn.

 

Onze formulierenbrigade kan u hiermee ook helpen. U kunt hiervoor een persoonlijke afspraak maken, telefoon 06 12081027.

klik hier om te lezen wat de formulierenbrigade allemaal voor u kan doen.

 

Duofiets
In Wijk en Aalburg wil meneer Van Bladel graag op de duofiets met ouderen fietsen. Hij vraagt hiervoor een kleine vergoeding. Wilt u eens een keer samen fietsen of kent u iemand die dit zou willen? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Frank van Bladel. Telnr.: 06-224444184, E-mail: denblaai@gmail.com 
 

Gladheidbestrijding

Het winterseizoen is aangebroken. Onze klusjesdienst breidt haar hulp uit met gladheidbestrijding bij uw huis. Als u het niet zelf kunt en niemand in uw eigen omgeving heeft om dat te doen, of in een en bejaardenwoning woont, kunt u een beroep doen op onze klusjesdienst. De vrijwilligers zullen dan uw stoep en /of tuinpad sneeuw of ijzel vrijmaken.

De gemeente levert hiervoor het benodigde zout.Hiervoor rekenen wij het geldende tarief.

Het laten doen van een klusje kost €5,00 per klus exclusief eventueel benodigd materiaal. Voor een vervolgklus die tegelijkertijd gedaan wordt, betaalt u € 2,50.