Nieuws / actueel

Personenalarmering

Stichting Welzijn Pro Seniore verzorgt als enige lokale aanbieder in de hele gemeente Altena personenalarmering.

Hiermee kan met een druk op de knop mantelzorg of hulpverlening worden ingeschakeld als er alarm wordt gemaakt. Wanneer u melding maakt, dat kan met één druk op knop, komt u in contact met Zorg Centrale Noord.Daar werkt deskundig personeel dat er voor zorgt dat uw oproep goed terecht komt.

Wilt u ook voor personenalarmering in aanmerking komen of wilt u meer informatie neemt u dan contact op met ons. De kosten van personenalarmering bedragen € 14,50 per maand.

U kunt ons hiervoor bereiken op telefoon 0416 531032 of 06 20489235 of via onze website
www.st-welzijnproseniore.nl.

Koffiepraat
Succesvol was KOFFIEPRAAT op de markten in diverse kernen afgelopen jaar: Ouderenadvies komt naar u toe! We waren weer gestart om de kernen te bezoeken maar vanwege de vele besmettingen hebben we dit weer stop gezet.

Ouderenadviseurs 
In de gemeente Altena zijn vrijwillige ouderenadviseurs opgeleid die op de hoogte zijn van de voorzieningen die er zijn in de gemeente, maar ook kennis hebben op het gebied van welzijn, wonen en zorg.  De ouderenadviseur kan ook een luisterend oor zijn als u moeite heeft om alleen te zijn of u een vorm van eenzaamheid ervaart. Dit mag iets zijn om over te praten. Bel dan naar Heleen van der Hulst, tel: 06-30279852. Mailen kan ook: heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl

Eind september hebben alle 75-80 jarigen een brief met het aanbod voor een huisbezoek ontvangen. Maar wij hanteren geen harde leeftijdsgrens voor een huisbezoek dus neem gerust contact op als u graag een huisbezoek wilt. Neem dan contact op met Heleen van der Hulst of stuur de antwoordstrook in. Voor brief en antwoordstrook klik hier

Als u thuis digitale hulp nodig heeft, kunt u Heleen van der Hulst bellen 0630279852. Als het om het invullen van formulieren gaat zal zij u doorverwijzen naar de formulierenbrigade. Als het gaat om andere digitale zaken brengt Heleen u in contact met onze Klusjesdienst. Bij de Klusjesdienst kunnen namelijk ook digitale klusjes verricht worden.

Dementheek

Bij de bibliotheek in Woudrichem is sinds oktober een dementheek ingericht. Mensen die lid zijn kunnen boeken daar lenen of u kunt ze reserveren en naar een andere vesting laten komen zodat u ze daar kunt ophalen. De boeken zijn te herkennen aan het bloemetje (Vergeet mijn niet) die op de ruggen van de boeken staan. De collectie boeken en spellen is ingericht voor alle mensen die op een of andere te maken hebben met dementie. Ook zijn er 7 themakoffers die zorginstellingen kunnen lenen. In deze koffers zitten verschillende materialen over een bepaald thema.

Jaarverslag 2020
Het jaarverslag over 2020 is uit. klik  hier om het te downloaden.

Mantelzorgnieuws
De laatste bijeenkomst voor 2021 is op 21 december.
Alle bijeenkomsten zijn van 14.00-15.30 uur in De Vlaeshoff, Wethouder van der Polstraat 21 in Veen.

Heeft u vragen, behoefte aan een gesprek of wilt u wat overleggen: bel of mail dan naar Heleen van der Hulst.
Telnr. 0630279852, e-mail: heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl
Of een bijeenkomst door kan gaan hangt af van de maatregelen die dan gelden.

Heeft u vragen over mantelzorg of wilt u er gewoon eens praten, schroom niet en neem contact op met Heleen van der Hulst, tel: 0630279852. 

Diensten

Welzijn Pro Seniore levert diensten voor ouderen in de kernen Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen, Veen, Wijk en Aalburg.

Dit doen wij met ongeveer 130 vrijwilligers die elke dag paraat zijn om onderstaande diensten te leveren.

Heeft u vragen of wilt u informatie over een van onze diensten? Bel dan naar 0416-698486 of 06 30279852. U kunt ook mailen: info@st-welzijnproseniore.nl
Of bezoek onze website: 
www.st-welzijnproseniore.nl

Wilt u vrijwilliger worden bij ons worden of informatie daarover? Ook dat kan, daar zijn we blij mee. Neem dan vrijblijvend contact op met Heleen van der Hulst. Telnr. 06-30279852. Mailen kan ook:heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl  Samen kunnen we bespreken of er een leuke vrijwilligersactiviteit voor u bij zit.

Onze vrijwilligers houden zich aan de geldende coronamaatregelen. 

MantelzorgNL 

Voor actuele informatie over mantelzorg klik 
hier 

Alzheimer Nederland

Voor actuele informatie van Alzheimer Nederland klik hier