Nieuws Actueel

Vrijwilligers

Op 3 april hebben 88 vrijwilligers genoten van een heerlijk buffet in het dorpshuis van Genderen.

Vrijwilligers: bedankt voor jullie inzet, op welke manier dan ook, voor onze cliënten. 

 

Vrijwilligersorganisaties

Op 16 april is een overleg gepland waarbij alle (vrijwilligers) organisaties en kerken zijn uitgenodigd. Het zogenaamde voorjaarsoverleg. Dit overleg was geïnitieerd door de voormalig gemeente Aalburg. Per 1 januari jl heeft onze stichting de organisatie van het voorjaars- en najaarsoverleg overgenomen. Organisaties leren elkaar kennen en komen van elkaar te weten wat iedereen doet. Zo houden we de lijnen kort en proberen met elkaar te zorgen dat ouderen geholpen worden en niet vereenzamen. Het actieprogramma Een tegen eenzaamheid is dan ook één van de onderwerpen op de agenda. Als u dit leest  maar geen uitnodiging heeft ontvangen kunt u zich nog tot 16 april aanmelden bij Heleen van der Hulst telefoon 06 30279852

 

Mantelzorgers

Door de voormalige gemeente Aalburg werd mantelzorgondersteuning geboden. Omdat de nieuwe gemeente Altena hierin niet op dezelfde manier gaat voorzien hebben wij deze taak per 1 januari 2019 overgenomen. De gemeente mag de gegevens van de bij haar bekende mantelzorgers niet zomaar aan ons overdragen. Het kan zijn dat u een brief krijgt met het verzoek u bij ons te melden

 

Bent u mantelzorger in de kernen (Andel), Babyloniënbroek, Drongelen, Eethen, Genderen, Meeuwen Veen , Wijk en Aalburg  dan bent van harte welkom op 25 april ’s avonds tussen 19.30 en 21.00 uur kennis maken met Heleen van der Hulst en Joyce Lubbers.  Locatie: Wijkestein, Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. Heleen heeft de ondersteuning mantelzorgers als nieuwe  taak namens Stichting Welzijn Pro Seniore op zich genomen. Bent u mantelzorger en dan bent u van harte welkom.

Controle temperatuur maaltijden
Op 27 maart hebben we gecontroleerd of de maaltijden die wij van Altenahove betrekken goed bij de mensen worden bezorgd. Wij hebben gemeten of alles, ook na een bezorgrit die wat langer duurt, een verantwoorde temperatuur heeft. Gelukkig hebben we kunnen constateren dat het klopt en aardappelen, vlees en groenten, maar ook pasta en dergelijke (veel) warmer waren dan 60 graden.

Omdat we heel kritisch hebben gekeken, hebben we ook wel wat verbeterpuntjes ontdekt. Zo vindt men het bijvoorbeeld prettig om te weten wat drie weken daarvoor gekozen is. Wij gaan zoeken naar een oplossing hiervoor. Als u meer zaken weet die verbeterd kunnen worden laat het ons dan a.u.b. weten. Dit gaat het makkelijkst via een telefoontje naar Thea van Wijk, onze coördinator. Haar telefoonnummer 0416 352242. Maar natuurlijk kunt u ook via het contactformulier reageren.