Nieuws Actueel

 

MANTELZORGNIEUWS AUGUSTUS 2019 

Bijeenkomst mantelzorgers 15 oktober

Vanmorgen waren 13 mantelzorgers aanwezig. Karin Schuwer (WMO consulent) gaf uitleg over wat de WMO consulent voor mantelzorgers kan betekenen. Voor vragen, onduidelijkheden op gebied van WMO kunt u altijd bellen met OnS Altena, tel: 0183-516060. U krijgt dan een consulent aan de telefoon. Deze consulent is het eerste aanspreekpunt en geeft u informatie, advies of helpt u met uw aanvraag. Zo nodig schakelt de consulent een collega in, die in uw wijk werkt en u verder begeleidt.  

Op dinsdag 10 december is de volgende bijeenkomst voor mantelzorgers.. Tijd van 10.00-11.30 uur Locatie: De Vlaeshoff, Wethouder van der Polstraat 21 in Veen. U bent van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje en wij zorgen ervoor dat er informatie aanwezig is van mantelzorg.NL.  

Bijeenkomsten 2019

Voor dit jaar hebben wij inloopbijeenkomsten gepland op dinsdag 20 augustus, dinsdag 15 oktober, dinsdag 10 december. Tijd van 10.00-11.30 uur Locatie: De Vlaeshoff, Wethouder van der Polstraat 21 in Veen. U bent van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje en wij zorgen ervoor dat er nieuwe informatie aanwezig is van mantelzorg.NL.  

Dag van de Mantelzorg

Met elkaar hebben we de belangrijke taak om mantelzorgers te herkennen en erkennen. Ruim twintig jaar geleden heeft MantelzorgNL daarom het initiatief genomen voor de Dag van de Mantelzorg, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend event op 10 november. Aangezien deze dag op zondag valt heeft SWPS ervoor gekozen deze dag op 14 november te plannen. Reserveer alvast deze datum in uw agenda. Het programma volgt nog. U kunt dan ook lezen hoe u zich aan kunt melden.

De luisterlijn 

De luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek per telefoon, chat en e-mail. Dat betekent 24 uur per dag, 7 dagen per week een luisterend oor voor iedereen. De vrijwilligers aan de luisterlijn voeren jaarlijks veel anonieme gesprekken met mensen die zich eenzaam voelen, zorg hebben of hun verhaal kwijt willen.  

Tel: 0900-0767

Chat via de luisterlijn.nl

Mijn Huis Op Maat 

Alles over en leven  lang veilig en comfortabel wonen. Een getrainde vrijwilliger kan u thuis advies geven over veilig wonen. Als u interesse heeft in een gratis huisbezoek kunt u bellen naar de gemeente Altena: 0183-516060